Lotte met haar hond Pim op haar kantoor in het gemeentehuis

Internationale dag van de Geleidehond

Vandaag op de Internationale dag van de Geleidehond, zetten we Lotte de Bitter en haar geleidehond Pim in het zonnetje!

Lotte de Bitter is medewerker bij Team welzijn sinds januari 2024. Ze is visueel beperkt, maar dat houd haar niet tegen. In haar blog op https://bit.ly/40tJz2Q vertelt ze haar verhaal over de lange zoektocht naar een passende werkplek voor haar en hond Pim. Die werkplek heeft ze bij de gemeente Eersel gevonden!

Lotte: “Mijn doorzettingsvermogen is eindeloos, maar soms moest ik de motivatie opnieuw terugvinden om verder te gaan met deze zoektocht. Gelukkig kwam daar de uitnodiging van de gemeente, precies op het juiste moment.
Een randvoorwaarde voor het realiseren van een toegankelijke werkplek is duidelijke communicatie tussen de werknemer over wat diegene nodig heeft en wat de werkgever daarin kan betekenen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat mijn blindengeleidehond ook welkom is op een werkplek, omdat hij niet alleen een hulpmiddel is, maar ook een vergroting van mijn zelfredzaamheid en zelfvertrouwen, en zorgt voor een stukje sociale support en verbinding met anderen.
Ik merk dat de Gemeente Eersel denkt in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden, wat een instelling is die een voorbeeld kan zijn voor zoveel andere werkgevers.”

Lees de volledige blog op https://bit.ly/3W7QxKN.
Bron: Facebookpagina gemeente Eersel d.d. 24 april 2024