Iedereen doet mee !

Participatiewet

Participeren = meedoen !


Participatiewet

Activeren en begeleiden naar werk

De Participatiewet eenvoudig uitgelegd

Op 1 januari 2015 is de Participatiewet ingevoerd. Hierdoor is er veel veranderd op het vlak van arbeid en inkomen. Ook veel mensen met een verstandelijke beperking hebben te maken met deze wet.

De uitgave Mensen met een arbeidsbeperking – Wat verandert er door de participatiewet vanaf 2015 is oorspronkelijk geschreven voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Maar het is ook voor iedereen die met deze wet te maken krijgt heel informatief.

De Participatiewet is een ingewikkelde wet. Het boekje geeft in eenvoudige taal en met veel beeld uitleg over de Participatiewet en alles wat erbij komt kijken:
Wat is de Participatiewet?
Wat er is veranderd?
Wie krijgt ermee te maken?
Wat betekent het voor mensen die onder de nieuwe wet vallen?

Het boekje is gratis te downloaden via:

Meer informatie & Tips

Solliciteren met een een beperking – Hoe doe je dat?

Wat voor iemand zonder beperking(en) vanzelfsprekend is, is voor een werkzoekende met een beperking een heel ander verhaal. Solliciteren is natuurlijk altijd spannend, maar wanneer je te maken hebt met een arbeidsbeperking kan het nog spannender zijn. Je kunt het gevoel hebben met 1-0 achter te staan. 

Er komen veel vragen op je af, zoals:

  • Welke baan past bij mijn beperking?
  • Hoe solliciteer je voor de functie?
  • Hoe bereid je jouw sollicitatiegesprek voor?
  • Wat moet ik vertellen aan de werkgever over mijn gezondheid?
  • Welke regelingen zijn er voor mij en de werkgever om mij in dienst te nemen?
Meer informatie & tips bij het solliciteren:
Toolkit Participatiewet – “Participatie en banenafspraak”
Logo Toolkit Participatiewet met gereedschapskistje

De toolkit ‘Participatie en banenafspraak’ bevat alle (wettelijke) regelingen die professionals kunnen inzetten om werkgevers te helpen de doelen van de Participatiewet en de banenafspraak in het sociaal akkoord te realiseren.

Daarnaast zijn er onder de kop ‘ondersteuning en advies’ ook aanpakken of methodieken opgenomen om werkzoekenden met een arbeidshandicap aan het werk te helpen.

Link naar Toolkit Participatiewet: https://www.samenvoordeklant.nl/werkgeversdienstverlening/toolkit

Bron: www.samenvoordeklant.nl

Routekaart psychische aandoeningen en werk
Voorblad routekaart met wegwijzers
Routekaart
Kennisnetwerk Samenwerking GGZ en Werk & Inkomen

Bron: www.samenvoordeklant.nl

STRUCTUUR door middel van werk voor mensen met een psychische beperking
Jong volwassen vrouw aan het werk
Herken je jezelf (enigszins) in onderstaande voorbeelden?  
  • Ik zou willen werken, maar ben bang dat ik door mijn psychische problemen in de problemen kom.
  • Ik ben eigenlijk best handig en technisch. Maar ik ben ook angstig en kan daardoor mijn capaciteiten niet nuttig maken in een baan.
  • Ik ben het zat om thuis te zitten, zonder nuttige bezigheden en structuur. Ik word er gestoord van.
En wil je verbetering brengen in jouw situatie? Dan is er alle reden om verder te lezen.

Misschien heb je wel eens gehoord van werken in een beschutte omgeving. Je moet je dan voorstellen dat je, samen met lotgenoten en onder leiding van een werkleider, werkzaamheden uitvoert. Is het tempo te hoog?  Of lukt het niet om lang aan een opdracht te werken? Of heb je gewoon een slechte dag? Dan kun je de werkleider vragen om samen tot een oplossing te komen.

Beschut werk aanvragen

Zou je kunnen en willen werken in zo’n omgeving? Dan kun je bij het UWV (Uitvoering Werknemers Verzekeringen) een Beoordeling beschut werk aanvragen.
Als je kunt internetten ga je naar www.uwv.nl/arbeidsvermogen en volgt daarop de advieswijzer.

Vind je het moeilijk of onmogelijk om zo’n aanvraag te doen, dan kun je een mail (laten) sturen naar beschutwerk@kempenplus.com.
De participatiecoach neemt dan contact met je op en zorgt dat al je vragen beantwoord worden. KempenPlus werkt voor de inwoners van Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden.

Of je kunt een beroep doen op de hulp van Jan van Engeland, secretaris van het Platform voor Mensen met een Beperking uit de gemeente Eersel.

Voor hulp van Jan moet je wel in Eersel wonen en bereid zijn mij bij jou thuis of elders in Eersel te ontvangen. Mijn telefoonnummer is 0497- 51 66 26.

Wat mag je verwachten?

Als je in aanmerking komt voor beschut werk krijg je een positief Advies indicatie voor beschut werk bij KempenPlus. Vervolgens wordt onderzocht welk werk bij je past en hoeveel uren je gaat werken.

Voor de duidelijkheid: Het gaat om betaald werk en je ontvangt minstens het minimum (jeugd)loon.

Als je geen positief advies hebt gekregen wordt gezocht naar andere mogelijkheden

Ten slotte

Je kunt Jan van Engeland ook mailen (info@pmbeersel.nl) of bellen (0497-51 66 26) als je vast loopt in de procedures. Hij kan dan proberen je te helpen en/of zelf contact opnemen met de instantie.

Maar vooral: Ga je situatie aanpakken!
Succes ermee.

Subsidieoverzicht voor werkzoekende met handicap en werkgever
Werkgever met laptop krijgt zak geld aangeboden

Foto via Pixabay

Werkzoekenden kunnen aan werkgevers laten zien hoeveel subsidie zij kunnen krijgen als de werkzoekende in dienst genomen wordt. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarvoor een website gelanceerd.

De site is vooral bedoeld voor ouderen en mensen met een handicap of langdurige ziekte. Die komen nu moeilijk aan het werk.

Kosten

Dat komt onder meer doordat werkgevers niet altijd weten dat ze subsidies kunnen krijgen als ze deze mensen aannemen. Ze gaan ervan uit dat het erg duur is om ouderen en mensen met een handicap of langdurige ziekte te helpen.

Nadat je op de website je gegevens hebt ingevuld, krijg je meteen een overzicht dat je kunt meesturen met een sollicitatie. In het overzicht staan de bedragen waarop de werkgever aanspraak kan maken.

Link naar Regelhulpen voor bedrijven – Financieel CV

Bron: NOS d.d. 12 maart 2019

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 
Logo KempenPlus

Jac Oppers was even uit de running. Senior software ontwikkelaar en werkeloos sinds begin 2010. Twee herseninfarcten verder en met zijn 57 jaar niet bepaald een twintiger meer. In totaal 3 jaar uit de roulatie. Hoe kom je er dan weer in? Hoe vertel je wat je hebt te bieden? Wie zit er op je te wachten en wie luistert?

Wendelmoed van EasySIGN wilde zijn verhaal horen. Zag de potentie, de ervaring en de wilskracht van de vijftiger. Wist dat het vooroordeel dat oudere werknemers vaker ziek zouden zijn niet waar was en ging het gesprek aan.

Haar belangrijkste vraag was: waarom wil je graag bij ons komen werken en wat kan je aan het team toevoegen? Past Jac in het team en kunnen we samen het risico van langdurig ziekteverzuim voorkomen? Dat was de uitdaging. Een combinatie van een proefplaatsing van 2 maanden en een no risk polis voor langdurig ziekteverzuim was de oplossing.

Blijft die ene belangrijke vraag over: hoe komt Jac na 3 jaar inactiviteit weer op stoom? Een antwoord werd gevonden in een afspraak over loonkostensubsidie van 50%. Voor maximaal een half jaar. Zo kon hij in alle rust weer wennen aan het arbeidsritme. Zonder druk en met de intentie om na een aanloopje weer vol mee te doen.

Inmiddels is Jac een gewaardeerd teamlid. Zijn contract is verlengd. Hij is het zonnetje bij EasySIGN en zit super in zijn vel. Een prachtig voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen met alleen winnaars.

Meer informatie: www.kempenplus.com


ANBI

Fiscaal nr. ANBI: 8059 87 071 
KvK-nummer: 410 94 259

© PMB Eersel Alle rechten voorbehouden. Ondersteund door Reclamestudio Digi-Z.