Tablets en beeldschermen met een gebarentolk en ondertiteling

Terugblik inclusiviteit Parelrun en Wheelchair Skills Team, 10 september in Eersel

Euforie, dat omschrijft het beste welk gevoel we als atletiekvereniging DES en PMB Eersel hebben terugkijkend op een fantastische allereerste inclusieve Parelrun. We dachten dat de kasseien de grootste uitdaging voor de rollers zou zijn. Er was een uitdaging nóg groter waar alle deelnemers last van hadden: de tropische temperatuur. Desondanks rolden alle deelnemers fanatiek en vastberaden de door hen gekozen afstand uit. 

Er stonden 7 rollers aan de start. Een aantal waar we trots op zijn. Zeven vertegenwoordigers van het belang dat we met deze editie van de Parelrun wilden nastreven. Onbeperkt meedoen.  

We hebben ons uiterste best gedaan om de toegankelijkheid tot in de puntjes te perfectioneren en we mogen tevreden zijn. De reacties zijn lovend. Van start tot finish en er omheen verliep alles precies zoals we gehoopt hadden. Van de dingen die we kunnen verbeteren leren we en met dezelfde wil en toewijding nemen we die punten mee naar de volgende editie. 

Wedstrijduitslag rollers:

Vrouwen 5 kilometer

  1. Sabrina Schoenmaker, tijd 27:18
  2. Emma Verbakel, tijd 28:46

Mannen 5 kilometer

  1. Wannes Smeets, tijd 31:57
  2. Michael Verhoef, tijd 49:55
  3. Sergey Bobrovski, tijd 53:14

Vrouwen 15 kilometer

  1. Tetiana Bobrovski, tijd 1:43:26

Mannen 15 kilometer

  1. Sebastiaan van Nieuwenhuizen, tijd 1:25:54

Training rolstoelvaardigheden

Ook het event van het Wheelchair Skills Team dat tijdens de Parelrun plaatsvond was een daverend succes. Naast de rollers die hun skills op het parcours verder lieten groeien, waren er een overweldigend aantal kinderen en volwassenen die niet in een rolstoel zitten die wilden ervaren hoe het is om rollend door het leven te gaan. De rolstoelen die het Wheelchair Skills Team had meegebracht waren doorlopend bezet.

Roller of niet, vrijwel alle deelnemers vonden het zo leuk en leerzaam dat ze het parcours meerdere keren gedaan hebben om er steeds beter in te worden. Want het is nog niet zo makkelijk om in een rolstoel een drempel op en af te gaan of een hellinkje te nemen. 

De beperkte deelnemers zijn vanmorgen dankzij het Wheelchair Skills Team een stukje minder beperkt geworden. En de niet-beperkte deelnemers zijn zich meer bewust geworden van de obstakels en uitdagingen die je als roller in het dagelijks leven tegenkomt. 

Zo hebben de Parelrun en het Wheelchair Skills Team niet enkel grenzen verlegd, maar ook bijgedragen aan bewustwording.

Het Wheelchair Skills Team kon deze training komen geven dankzij de financiële hulp van Stichting Kempen in Beweging.

jong en oud deed mee aan het Wheelchair skills event