Logo Mentale Kracht 040

Steuntje in de rug bij mentale klachten

Door de pandemie neemt het aantal mensen met psychische klachten toe. Er is sprake van onder meer eenzaamheid, somberheid en prikkelbaarheid. Bij GGzE ontstond de behoefte om niet alleen cliënten te ondersteunen maar iedereen in de regio Eindhoven.

Mentale Kracht 040

Tijdens de eerste golf besloot ze daarom het gratis platform Mentale Kracht 040 te lanceren. Het idee is om iedereen die momenteel te maken heeft met psychische klachten, te helpen door online praktische hulp aan te bieden.
Alle informatie op dit platform is ontwikkeld door professionals uit de geestelijke gezondheidszorg: psychologen, psychiaters, coaches en eHealth-specialisten. Er wordt ook samengewerkt met regionale organisaties. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende bijdragen geleverd door Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant.
De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod: eenzaamheid door corona, slaap, piekeren, opvoeding, leefstijl, en meer. Het platform deelt achtergrondinformatie, tips, ervaringsverhalen en gratis online trainingen. 

Corona-gerelateerde onderwerpen

Er is veel aandacht voor corona-gerelateerde onderwerpen. Denk dan bijvoorbeeld aan problemen die kunnen ontstaan in deze crisis. Zoals slapeloosheid en piekeren. Maar geeft ook tips voor thuiswerken en gezonde leefstijl. Hier zijn vaak gratis trainingen aan verbonden. Ook gaan deskundigen dieper in op onderwerpen als: de relatie tussen broers en zussen, klachten bij een mondkapje, opvoeding en genderdysforie. Het zijn niet alleen geschreven stukken, maar je vindt er ook vlogs en podcasts.  

Ambitie

De ambitie is om het platform uit te laten groeien tot een e-community. Een plek waar mensen elkaar kunnen inspireren, helpen of gewoon van gedachten wisselen. Waar naast GGzE ook andere organisaties bijdrages leveren. We kunnen allemaal weleens een steuntje in de rug gebruiken.  

www.mentalekracht040.nl


ANBI

Fiscaal nr. ANBI: 8059 87 071 
KvK-nummer: 410 94 259

© PMB Eersel Alle rechten voorbehouden. Ondersteund door Reclamestudio Digi-Z.