Lintjes worden doorgeknipt bij de ingang (poortje) van de Buurtvlindertuin

Opening rolstoelpad Buurtvlindertuin te Eersel

Op zaterdag 11 maart 2023 werd tijdens NLdoet het rolstoel toegankelijke pad bij de Buurtvlindertuin van de Buurtboerderij Eersel geopend. Wethouder Léon Kox en Jenny Verbeek, van het Platform Mensen met een Beperking (PMB Eersel), knipten het lint door. Jenny ging als eerste met een flinke vaart naar beneden. Daarna volgden alle gasten.

Voorzitter van de Buurtboerderij, Netty Verdonk, geeft aan dat het bestuur enorm blij is met het nieuwe pad en de samenwerking met de gemeente.
Ook de gemeente is blij met het rolstoelpad. Zij staan voor een gemeente Eersel waarin iedereen mee kan doen. Het rolstoelvriendelijke pad bij de Buurtboerderij draagt hieraan bij!

Ook bedankt Netty het PMB Eersel voor de samenwerking en het advies bij de aanleg van het pad. Maar ook voor de donatie van de rolstoelpicknicktafel, die aan het einde van het pad neergezet is.


Het PMB Eersel is blij met dit mooie initiatief. Een prachtig voorbeeld voor een inclusieve buurt, samenleving. Bij de Buurtboerderij wordt niemand buitengesloten. Is iedereen welkom en mag iedereen mee doen op zijn/haar eigen manier. Daar kan het PMB Eersel zich helemaal in vinden.

Op KempenTV is vanaf zaterdag 18 maart een filmpje van de opening te zien.

Hieronder de link naar het videofilmpje: