Stembiljet

Hoe kun je je voorbereiden op de verkiezingen in maart 2021?

Op 17 maart mag je gaan stemmen. Je mag dan gaan stemmen op iemand die volgens jou in de Tweede Kamer moet komen. De Tweede Kamer kijkt of de regering het werk goed doet. Voor dat je kunt gaan stemmen moet je je gaan voorbereiden. Dat kan bijvoorbeeld door te praten met jouw familie, collega’s of de mensen met wie je woont. Voor mensen met een beperking worden er ook verschillende dingen georganiseerd, zodat je je goed kan voorbereiden. Hieronder kun je lezen wat er georganiseerd wordt.  

Kieshulp 

Steffie gaat een kieshulp maken. De kieshulp kan jou helpen met het kiezen van een juiste persoon die in de Tweede Kamer moet. Natuurlijk wordt de kieshulp geschreven in een taal die goed te begrijpen is. Cliënten van Ipse de Bruggen gaan meehelpen bij het maken van de kieshulp. De kieshulp van Steffie kun je via internet bekijken. Als de kieshulp klaar is zullen wij dat gelijk op deze website zetten. 

Stemlab 

Op 11 februari gaan cliënten van zorgorganisatie Ipse de Bruggen oefenen met stemmen. Dit gaan ze doen in de Julianakerk in Den Haag. Tijdens het oefenen met stemmen gaan de cliënten kijken wat er moeilijk is aan het stemmen. Deze moeilijke dingen gaan de cliënten opschrijven en zij gaan dat aan een minister geven. We gaan proberen om deze moeilijke dingen op te lossen voor het echte stemmen op 17 maart. 

Workshops

Op zaterdag 6 februari en zaterdag 10 maart gaat ProDemos workshops organiseren.
Je krijgt dat informatie over de verkiezingen.
De workshops beginnen allebei de dagen om 10.00uur en duren tot 12.00uur.
Wil je meedoen aan de workshops?
Klik dan op de dag zelf op deze link.

Toegankelijk debat 

De organisatie Prodemos gaat een speciaal debat organiseren om op een begrijpelijke manier met elkaar praten over wat zij belangrijk vinden. 
Dit debat is op zaterdag 13 februari. Het debat begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur.
Klik hier als je op zaterdag 13 februari het debat wilt volgen. 

Kieskrant

Ipse de Bruggen gaat een kieskrant maken.
In deze kieskrant wordt er uitgelegd hoe je moet stemmen.
Ook komt er een filmpje waarin uitgelegd wordt hoe je moet stemmen.

Ook ProDemos gaat een verkiezingskrant maken.
Deze verkiezingskrant heet: Stem jij ook!
Je kan via deze link de verkiezingskrant bestellen.
De verkiezingskrant is gratis en in een pakket zitten 25 kranten. 

Filmpjes 

ASVZ en Reinaerde gaan speciale filmpjes maken van de mensen van de politieke partijen. In deze filmpjes gaan de mensen van de politieke partijen uitleggen wat zij belangrijk vinden voor Nederland. 

Prokkelen 

Er gaan mensen met een beperking prokkelen bij gemeentes. Prokkelen is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking. Stichting Prokkel helpt daar bij. 

Stoere Stemmers 

Stichting Stas helpt mensen met een beperking mee doen in de samenleving.  Stichting Stras gaat een lespakket maken om te leren stemmen. 
Dit lespakket heet: ‘Stoere Stemmers’ 

Wij willen graag een compleet overzicht krijgen van wat er georganiseerd wordt over verkiezingen voor mensen met een beperking. 
Weet jij ook een activiteit? Laat het ons weten en stuur een mail naar: communicatie@vgn.nl 

21-01-2021


ANBI

Fiscaal nr. ANBI: 8059 87 071 
KvK-nummer: 410 94 259

© PMB Eersel Alle rechten voorbehouden. Ondersteund door Reclamestudio Digi-Z.