Man achter een laptop

Heb je een beperking of ben je chronisch ziek: laat geen geld liggen

Aftrek van zorg- en meerkosten kan belastingvoordeel opleveren

Leven met een beperking of chronische ziekte brengt vaak extra kosten met zich mee voor medische zorg, hulpmiddelen en aanpassingen. Maar ook voor bijvoorbeeld kleding of speciale voeding. Vaak komt een deel van deze extra kosten in aanmerking voor aftrek. Hier kun je je voordeel mee doen, doordat je dan geld terugkrijgt van de belastingdienst. Ook als je een laag inkomen of een uitkering hebt.

Inkomensondersteuning via de gemeente

Naast de fiscale aftrek van zorgkosten zijn er ook regelingen voor inkomensondersteuning. Deze kun je aanvragen bij je gemeente. Bijvoorbeeld als je meerkosten hebt doordat je een beperking hebt of chronisch ziek bent, maar deze niet zelf kunt betalen door een te laag inkomen of uitkering. In dat geval kun je bij je gemeente aankloppen voor financiële ondersteuning. Ook hierover geeft Ieder(in) uitleg en informatie.

Alle informatie op één website en in een artikel

Op de website www.meerkosten.nl heeft Ieder(in) actuele informatie verzameld over de fiscale aftrek van zorg- en meerkosten en het aanvragen van inkomensondersteuning.

Namens Ieder(in) verschijnt jaarlijks een artikel over de fiscale aftrek voor zorgkosten. Auteur Kees Dijkman legt daarin uit in welk geval en hoe het doen van de aangifte inkomstenbelasting voordeel kan opleveren. In een stappenplan geeft hij aan hoe je dat doet. Lees hier het artikel ‘De aftrek van zorgkosten over het jaar 2020’. Het artikel mag vrij gepubliceerd worden (met vermelding auteur Kees Dijkman en bron Ieder(in)).

Webinar

Op 18 februari organiseert Ieder(in) het webinar ‘Belasting en aftrekmogelijkheden zorgkosten’ over wat het hebben van een beperking of een chronische ziekte betekent voor je financiën. We geven tips voor medewerkers van patiënten- en gehandicaptenorganisaties en belastingadviseurs over de mogelijkheden rondom de aftrek van specifieke zorgkosten. Ook worden vragen met betrekking tot de compensatie van meerkosten beantwoord. Kijk hier voor meer informatie over het webinar of aanmelden.

www.iederin.nl / 25-01-2021


ANBI

Fiscaal nr. ANBI: 8059 87 071 
KvK-nummer: 410 94 259

© PMB Eersel Alle rechten voorbehouden. Ondersteund door Reclamestudio Digi-Z.